Oh dear!

Är väldigt fin just nu! Nyaste statusen på facebook är : "ok, so I accept that everyone does not accept that dressing up like a "German person" isn't scary enough! I'm just freaked out every time someone says a word in German, is that so hard to understand???"
Kommer att få många fina kommentarer imorgon! Wish me luck!

Fest!

Mår mycket bättre idag, och Emelie, Sanna, Josefin och jag har precis smyckat ut hela huset (fyra våningar) med toapapper, spindelnät och girlanger. Kommer att bli F to the EST!!! Försöker att peppa, även fast det är mycket kvar att göra! Wish me luck! Bilde rkommer imorgon!

Santa baby!

Topshop Premium, £ 120

Nu skall tjata hål i huvudet på jultomten att köpa dessa skor och en symaskin till mig. Beställde ju en av mina drömväskor härromdagen, men den får jag ju inte förens om minst 4-6 veckor. Buhu för köer till saker, men jag vet att det är kvalité och att den är handgjord så det är värt det.
Mår för övrigt lite bättre nu efter en hemma-spa-kväll med doftljus, scrub, ansiktsmask och manikyr. Jag har ett jättestort behov att skämma bort migsjälv när jag har varit sjuk. Gör dock allt för att bli frisk, inkluderat att dricka mitt kombinations-anti-förkylnings/feber/ont-pulver från England. Totalt beroende!
Nu ska jag försöka sova igen. Ska bli bättre på att blogga, jag lovar!

Lovely Topshop

Hittade precis några fina bilder från Topshop winter. Underbart!

Sova för natten!

Någonting är allvarligt fel just nu, jag sover konstant! Nu måste jag sova för natten, trots att jag vaknade vid tio imorse.... Hittade dock sista delen till min fina halloweenkostym idag!

Koma

Ojdå, efter förra inlägget så somnade jag som en stock! Och vaknade nu... Känns faktist inte okej överhuvudtaget! Vad ska man göra nu liksom? Diska är svaret! Diska och ha sjukligt tråkigt! Kanske ta en paus för paradise hotel. Får se llite...

Good morning good moorning!

Kan inte prata idag, min hals vill avliva sigsjälv... så sjukt illa! Och pluss detta så är det tentaplugg och ingen mat i kylskåpet. Någon som har lust att komma över med glass?

Woooops!

Haha, satt och googlade lite förut efter halloweenkostymer och fick detta förslaget!
Humor här i sjukdomsmisären, jojatackar!

Sjuk

Nej, jag är inte bakfull, jag är sjuk! På riktigt! Har feber och min hals gör något så in i bänken ont. Har faktist lyckats pallra mig upp och göra tomatsoppa och nu ligger jag här i mina mjukiskläder och misärar mig. Kan inte någon snäll människa komma och bädda in mig i mitt täcke, sjunga en liten fin visa och sedan klappa mig på kinden när jag somnat?? Snälla?

80-talsoutfitten!

Har nog aldrig känt mig så snyggt klädd och sminkad som igår!!
Vad säger ni??? Tiopoängare??? oooooh jaaaa!

Sjukt goooo kväll

Har haft en av de finaste kvällarna på länge, har återfått hoppet om mänskligheten... Jag känner mig inte totalt hatad av alla, undra om detta beror på att jag har dansat runt i magtröja??? Killar kanske gillar sånt? Även en liten fatty-bomm mage som min!

Back to the.... non-future

Gissa temat ikväll??? 80-tal! Woooohaaaa!

2010-10-23 Hurly-Burly-Mornin'

Hatar rubrikskrivande....
Hursomhaver så har jag vaknat, ska nu iväg till 1, Posten, 2, Clas Ohlson, 3, Mataffären.
Klockan fyra kommer några av världens bästa tjejor och börjar förfesta härhemma!

Hittade en gammal kärlek!

Bachelorette - Björk

Att hålla koll!

Åh, just nu är min kropp i upplösningstillstånd. Kroppen och hjärnan bråkar med varandra.
Jag har ju haft lite problem med maten tidigare (tror jag någonstans har skrivit om det...) och nu känner jag att tankarna och hetsen börjar komma tillbaka. Inte bra, inte bra alls faktist.
Kroppen säger "ät inte ät inte ät inte", hjärnan säger "ät ät ät". Jag äter, för det är så man ska göra, kroppen säger inte ens tack utan gör mig bara helt uppblåst och illamående.
Tänk er själva att ha en psyke som är helt galet off.. På träningen härromdagen, när jag var så slut att jag ville spy, så tänkte hjärnan "inte ät", utan den tänkte fasen vad skönt att kanske spy, då slipper man ju några kalorier.
Jag är inte helt dum i huvudet, jag vet ju ändå att jag inte ska må dåligt över att äta, jag vet att jag måste äta, men jag mår så dåligt när jag inte är hungrig. Får skuldkänslor över att jag inte väger 50 kilo, får skuldkänslor när jag äter så mycket som en kalori, eller dricker något annat än vatten.

På något sätt måste jag parera dessa tankarna, och det gör jag genom att lite då och då äta skräpmat. Visst, det är inte det bästa att svälta sigsjälv och sen äta skräp, men hur ska jag annars göra? Igår var jag på café med några nära vänner, och jag fick tvinga migsjälv att äta en tryffel och dricka iskaffe, fick skuldkänslor så att det var galet och kunde inte njuta, bara räkna kalorier.

Jag ska verkligen försöka komma ur dessa tankarna så fort som möjligt, men det är så svårt. Speciellt när det inte syns på utsidan att jag har problem med maten, men det känns... på insidan!

Today's video

Falla Fritt - Melissa Horn


Snygg föreläsare iafl...

Sitter på en föreläsning och ämnet är väl sådär lagom intressant. Skönt med en snygg (eller ja... förhållandevis) föreläsare. Dumt att jag inte sminkade mig mer imorse, eller inte...

2010-10-22 VAKEN!

Har sån sjuk sömnbrist att det är helt galet! Orkar verkligen ingenting just nu....
Ska snart gå och kika om det är någon snö, sen fort in i duschen för att sen åka till uni. Wish me luck!

Bomb utanför mitt hus!

Idag har jag varit frånvarande, dock mycket ofrivilligt!
Började dagen med att ta cykeln från lägenheten klockan 13, cyklade ut från porten som vanligt och då börjar helt plötsligt en polis skrika på mig att cykla åt höger istället för vänster. Gjorde som han sa (efter att ha frågat varför) och då ser jag avspärrningsbanden; hela kvarteret är avspärrat pga att det går en bombman utanför mitt hus. Kul läge! Eller inte.....
Hursomhaver så innebar detta en stor uppståndelse lilla Kalmar och i förlängningen gjorde detta så att jag inte kunde vara hemma mellan 13-19.30 pga att bombhotet var för stort.
Jag vet inte varför jag inte känner mig mer hotad/upprörd/ledsen än vad jag gör, jag är nog helt enkelt inte sån som människa. Mannen var mellan 20-25 år och hans flickvän hade precis gjort slut med honom, hon jobbar i salongen under mig så det var antagligen därför som han la (vad polisen trodde var) bomben ungefär 7 meter utanför mitt fönster.
Fick lite roliga tankar angående detta dock;
-" Hmmm, hoppas bomben sprängs så slipper jag städa"
-" Åh vad skönt, nu vet jag vad jag ska vara på halloween; bombman"
-" Max kunde nu ha Pang-pris på sina hamburgare"
Jag har ju ändå inte lagt av med min sjukt torra ordvitshumor trots min Kalmar-exil.
Nu tänkte jag sova lite smått, tänkte träna/handla mat/gå till universitetet/tvätta/mysa imorgon.
Ha det bäst!

Godnatt!

Är helt slut, ska nana nu... Efter att ha provat 80-talsoutfitten inför festen på lördag! Natti!

Brighton, oh Brighton

Hittade denna på Karolines blogg.
Visst, den är hur underbar som helst när det kommer till modeinspiration, men jag ser Brighton.
Lovely ol' Brighton! Saknar det så otroligt mycket just nu!

2010-10-20 Godmorgon

Oh, vill inte lämna sängen för att gå till universitetet. Har verkligen noll energi kvar i kroppen idag.  Blir väl en avocado och tranbärsjuice till frukost och en snabbdusch innan cykelfärden. Ser inte fram emot sex timmar föreläsning om "International business studies" idag, hur intressant det än må vara....

Råkade svimma på gymet!

Jag pushar alltid migsjälv till 100% när jag ska göra någonting, och nu var det på gymmet som jag råkade göra det igen; jag svimmade. Jag blir så peppad av både migsjälv, mina träningskompisar och tränarna. Måste börja känna på hur kroppen mår... Ska sova snart för att få kroppen att må bättre!

Nyaste väskan:

Under en lång, lång tid har jag suktat efter denna väskan, och nu ska jag äntligen köpa den! Ikväll!
Det är en kombinerad åh-vad-bra-jag-tränar/födelsedag/julklapp till migsjälv!
Världens underbaraste! Äkta skinn, handgjord etc.
Från The Cambridge Satchel Company

Inspiration

Hittade denna filmen på Agnes Bs blogg. Sjukt inspirerande!
(sen att min mamma har ritat mönstret på ett av tygerna i filmen, det är ju bara ett plus)

Tillbaka!

Gamla Frida is back... kanske bara lite uppmärksamhet som behövdes! Och eh, det kanske är det faktum att jag och min grupp fick högsta betyg på uppsatsen vi skrev som jag mår bättre. Eller det faktum att jag nu har börjat träna och har endorfiner som åker runt i kroppen.
Ikväll är det ensammyskväll som gäller med manikyr och imorgonbitti är det yoga som gäller på nya gymmet.

Jag återkommer

Har en liten tillfällig svacka just nu, skall lösa den genom att ha en beauty-night och lite shopping.

Älskad/hatad

Idag har jag haft den överlägset värsta dagen i mitt liv... Efter tre timmars sömn och en orolig tågresa från älskade Göteborg till Kalmar ringer mamma och meddelar att min yngsta syster tvingats åka in på akuten efter en olycka; ett brännbollsträ i huvudet.
Försökte att skingra tankarna men ibland känner jag bara hopplöshet. Oavsett hur älskad jag är av vissa uppväger inte detta att jag fortfarande känner mig avskydd av 99 % av folk omkring mig. Jag orkar ibland inte tänka positivt utan gräver ner mig i ett stort hål.... eller så är det bara sömnbristen som gör sig påminnd. Tre timmars sömn av 72 timmars vakenhet är aldrig bra.
Jag behövernågon som bryr sig, någon (utanför familjen), som vill krama om mig i svåra stunder, någon som trots min ledsamhet försöker förklara hur ljust mitt liv oftast är.
Hoppas att morgondagen (dagen...) blir bättre. Är trött på att känna hopplöshet...
Update: Ibland undrar jag om jag någonsin kommer att hitta den rätte!

jag älskar

alla på liseberg, migsjälv, mina vänner och min familj... puss

Hemma borta? Eller borta hemma?

Jag vet inte längre vad Göteborg betyder för mig, är det kärlek eller ångest? Staden minner om så mycket fina minnen, men samtidigt om mina jobbiga år. De fina, fina minnerna av vänner under ett stort träd i hällregnet i Vasaparken, de långa kopparna thé på café Garbo, promenaderna utmed älven och roséglasen på stadsteaterns veranda ljumma sommarkvällarna. Men så finns även minnena av åren med mobbing, svek och misshandel.

Idag, när tåget började närma sig Göteborg, så råkade jag kolla ut genom fönstret just när vi åkte förbi en container. En container som rörde upp många känslor i mig, containern där jag och Sebastian brukade gå över tågrälsen till hans hus när vi inte orkade gå över på den riktiga övergången. Minnena från vår tid tillsammans bubblade upp och jag är så tacksam över mitt liv och hur underbart det har blivit.

Vi var tillsammans för två år sedan och det slår mig än idag hur ung och naiv jag var... jag sa att jag älskade honom, mest för att behålla honom, för att hålla honom nära. Jag älskade honom aldrig, jag var alldeles för ung.

Jag flydde staden dendär septemberdagen, bestämde mig för att fly från alla jobbiga minnen och svek. Sebastian blev tillsammans med en av våra goda vänner och jag flydde för att åka skidor. Ett halvår tog det, endast en gång var jag tillbaka i Göteborg och grät ofta för att jag saknade staden.

Väl tillbaka i Göteborg i april längtade jag bort igen... Den 6e september 2009 började den Frida jag är idag byggas. Den starka, galna Frida som var alldeles för vild för sitt eget bästa. Det jaget som jag alltid hållit inne i rädsla över att någon skulle säga något elakt. Tio år tog det, tio år av förtryck från folk i min egen ålder innan jag vågade bli mig själv. Brighton hjälpte mig. Jag kom tillbaka till Göteborg som en stark ung kvinna, om än lite för vild. Jag började se Göteborg i ett nytt, mer positivt ljus.

Jag ser fortfarande Göteborg som hemma, och så kommer det nog alltid att vara. Jag älskar att gå i allén och höra höstlöven prassla under fötterna, jag älskar lukten av färsk fisk i Saluhallen, jag älskar att sitta i trapporna vid Stadsmuseet och bara se spårvagnarna röra sig mot Lilla Bommen i horisonten.

Hur mycket jag än älskar Kalmar så får jag fortfarande hemlängtan alldeles för ofta, trots min underbara lilla lägenhet och mina underbara kalmarvänner. När jag sitter på tåget så gråter jag ofta när jag närmar mig Göteborg, för det är först då som jag känner kärleken. Kärleken till allt fint, och tacksamhet för allt livet gett mig.

Är hemma borta? Eller är borta hemma? Göteborg är inte längre den enda staden i mitt hjärta, Kalmar har kilat sig in längst in i vänster hjärtkammare. Ändå känner jag hemlängtan redan när tåget kör ut från Centralstationen mot Mölnlycke, Borås och bort mot andra kusten. Östkusten, där det inte finns något saltvatten, ingen sill, ingen allé med prasslande höstlöv, ingen Götaplats och inga roséglas på Stadsteaterns veranda.

Vem vet? Om fem år kanske jag skriver gott om Kalmar, för där finns ju trots allt.... ja, det får framtiden utvisa.

Vanilj


Pie Jesu - Moto Boy

Sitter och nattsuddar.... Hela lägenheten luktar vanilj och jag börjar känna mig hemma. Ibland är det konstigt hur saker kan gå från svart till vitt på samma dag, right? Är så tacksam över allt just nu, även fast allt inte går min väg. Hoppas denna känslan infinner sig oftare, Kalmar är ju trots allt fortfarande inte Göteborg.

Tacka vet jag Moto Boy! Räddaren i nöden!

Ominrett!

Nu har jag äntligen fått tummen ur och inrett om i mitt rum och det känns bra, ni får bilderna när jag har knäppt dem!

RSS 2.0